lørdag 8. oktober 2011

Femundsmarka Dag 5

Etter en liter periode med innlegg om andre ting, fortsetter jeg litt på dagene i Femundsmarka. Har kommet til dag nr 5.

Røvollen - Gubbtjønnbua


Espen klar til å gå.

Christian…….......Christian…........ ”Ja, jeg er våken”. Er du ute av teltet ? Nei, ligger i posen enda. Dette var slik dag 5 i Femundsmarka startet. Episoden kom seg av at Espen hørte lyder utenfor telet sitt. Teltene våre sto vel med ca 1,5 - 2 meters mellomrom. Etter en rask titt av Espen ut lufteluken så han rett i bena på et reinsdyr. Altså hadde vi en liten flokk med reinsdyr på beite rett utenfor teltene. Jeg prøvde å filme litt fra teltet da de hadde kommet litt på bortsiden, men ble ganske dårlig kvalitet. Havregrøten ble som vanlig inntatt rundt bålet. Dette var dagen da vi skulle bevege oss bort fra stier og merkede løyper.
Hvor er stien ??? :)
Planen var å komme seg fra Røvollen og nordover. For å gjøre en lang historie kort, er det vanskelig å orientere seg i terreng med mye blokkstein og lite sikt fremover. I perioder, lite holdepunkter å forholde seg til. Vi trodde vi holdt godt høyre for å treffe på høyresiden av 2 vann. Det endte med at vi kom på venstresiden isteden. Men men, det ble ikke no omvei i alle fall. Man skal være utrolig dårlig til å lese kart hvis man klarer å gå seg vill i områdene vi gikk i. På vestsiden har man Femunden, så kommer man opp på en høy topp er det sannsynlig at man der den. På østsiden har man svenskegrensen. Og med mye vann skal det ikke by på store problemer for å finne ut av hvor man er på kartet.Gubbtjønnbua
Ruten ble lagt til Gubbtjønnbua. Dette er en åpen liten hytte eid av Statsskog. Her kan man legge seg inn over natten, hvis den ikke er opptatt da. Litt senere vil det komme et eget innlegg fra dette stedet. Men det var ikke feil å legge seg på madrass med god fyr i ovnen. Det ble nesten i varmeste laget utpå kvelden. Ryktet i hytteboka sier også at det går en Ørret på over 5kg i Gubbtjønnet. Vi så noen krusninger på vannet på kvelden, kan det ha vært denne ??? Vi velger å tro at det var han. Mange har prøvd å få den på kroken, men ingen har klart dette. Ørreten kan alle fiskeres triks og enkelte som hadde prøvd ble lange i maska da den dukket opp rett foran dem og rekte tunge til dem, før den forsvant igjen. Så skal du innom her selv engang, slapp heller av og glem fisken, ingen får tak i den :)

Et eget innlegg og mer bilder og film fra Gubbtjønnbua vil komme senere !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar