søndag 23. oktober 2011

Femundsmarka Dag 6

Gubbtjønnbua - Nordvika/Lorthålet

Det var litt uvanlig å våkne opp på skomgummi madrass. Natten var helt super, kanskje litt for varm i begynnelsen. Vi våknet til strålende solskinn. Alt av vær som var spådd før denne turen slo feil. Vi kunne ikke klage på været iallefall. Etter en stille og rolig morgen var det klart for planlegging av dagens etappe. Valget stod mellom å gå nordover mot Mugga eller vestover mot Femund. Valget falt på vest, mot Femund. Vi satte også fra oss litt mat, krydder og div, som vi håper at andre kan få nytte av ved et besøk til Gubbtjønnbua.


Christian ved Mugga
 Etter en stunds gange kom vi til utløpet av Mugga. Denne ligger rett ved Nordvika gård. En flott plass. Her var det igjen bare å slenge av seg sekken for å se om det kanskje kunne bli no fisk å få her. Tross mye irritasjon over å ikke ha fått et eneste napp på nesten en uke, gikk jeg på med pågangsmot. Espen valgte å slappe av på broen. Men ting var ikke bedre her heller. Ikke et eneste NAPP å få......... Sekkene på igjen og vandre videre. Jeg prøvde å fiske meg noen hundre meter oppover, men dengang ei...Vi lå til høyre for rennen.
 Planen ble etterhvert å se om Lorthålbua var ledig for overnatting. Da vi kom hit var denne opptatt av en dansk far med 3 barn. Vi var velkommne til å sove der sammen med dem, men vi takket pent neitakk. Teltplassen ble ved siden av den siste "tømmer rennen" som går fra Lorthålet og vidre nordover.

Etter å ha satt opp teltene osv, måtte jeg igjen prøve fiskelykken. Det eneste jeg ikke hadde prøvd var fluestanga. Grunn til dette er at jeg er ikke noe utpreget fluefisker, kastene blir ikke alt for lange. Men jeg tenkte at det skader jo ikke på prøve. Og ved utløpet kan flua drive litt nedover. Det var vel noen skrå blikk fra espen da jeg satte sammen stanga. "Har han ikke gitt opp enda" :) . Med motet sånn på ca 5 % tok jeg fatt i stangen og ruslet bort til utløpet.

EEEEESSSSPPPPPPEEEEENNN !!!!! ESPEN !!!!  ESPEN !!! FIIIIIISK !! Endelig satt den !!! Det tok sin tid før Espen kom seg bort på broa. Jøss, jeg trodde du tullet jeg. Nei for pokker ! Jeg må ha sett ut som en 4 åring som drar opp sin første fisk. At det liksom skulle være så gøy å få opp en Harr på ca 300 gram. Litt gøy var det jo da dette var min første Harr. Jeg filmet selfølgelig ikke da jeg fikk fisken, jeg hadde jo mistet mesteparten av troen på fisk. Men fikk filmet litt etter fangsten. Der kan man nok ane litt av han 4åringen som drar opp sin første fisk. Kommentaren til Espen på slutten av filmen bærer vel et snev av misunnelse. (5 minutter etter filmen, stod Espen med stanga i hånden han også). Det ble noe mer fisk også etter dette, men da kun noen trøtte abborer/tryter.

Se filmen fra den stolte fisker`n


Legg gjerne igjen kommentarer ! Det settes pris på !

1 kommentar:

  1. Flotte rapporter! Litt overrasket da, at dere ikke gikk lenger inn i marka mot svenskegrensen? Litt opp langs Røa eller opp langs Grøtåa f.eks. Men, likevel har dere sikkert hatt en fin tur.
    :)

    SvarSlett