tirsdag 6. september 2011

Femundsmarka Dag 2

Svukuriset - Haugen Gård

Svukuriset
Morgenen på Svukuriset startet med litt duskregn. Jeg var tidlig oppe (noe som vil vises i filmen som kommer senere) Da vi stakk hodene ut av teltene forsvant regnet og det ble en bra dag alikevel. Frokosten ble fortært på tunet utenfor hovedhytta på Svukuriset. Så startet turen vidre nordover. Fra Svukuriset går det merket sti mot Haugen gård og Falkfangerhøgda.


Espen og Mia

Etter å ha kommet noen hundre meter bort fra Svukuriset, ble det en stopp. Mia hadde funnet ut hva Lemmen var, og ville sjekke ut om disse smakte godt. Espen prøvde alle triks i boka for å få lemmenet ut av munnen til Mia. Men dette tok sin tid, den dama var stad! Etter noen minutter klarte vi å få ut lemmenet. Dette ble også en gjenganger gjennom turen. Rørte det seg ved eller i stien, ja da var Mia på jakt igjen.
Nesten ved enden av Store Svuku deler stien seg. Her kan man velge å gå ned mot Haugen Gård, eller følge stien til høyre opp mot Falkfangerhøgda.
Vi valgte å følge veien ned til Haugen Gård. På veien hit kom vi forbi en fin plass. Av byggningene å dømme kunne det se ut som dette hadde vært en husmannsplass. Det så også ut som plassen fortsatt var i bruk, da hovedhuset så ut til å være i grei stand. En liten bekk render også gjennom plassen.På denne plassen tok vi oss en litt lenger pause og spiste litt. Deretter fortsatte turen til Haugen gård. På kartet står det at det er hytte med i DNT. Lite fortalte om dette. Vi fikk høre av andre at det hadde vært servering her før men at dette nå var borte og de hadde kun utleie av hytter, og taxibåt.

Etter en tur rundt i skogen og langs Femund fant vi oss et sted rett ovenfor båtkaia på Haugen gård. Vi måtte legge oss litt i le for vinden. Nede ved kaia var det fin plass for å lage mat og egne sittebenker. Vi prøvde også fiskelykken utpå kvelden, men uten hell.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar