lørdag 12. mai 2012

Frokost må man ha !

Før forige sommers tur til Femundsmarka kom jeg over Møllerens havregrøt. Denne måtte såklart testes ut. Hva kunne være bedre enn å ha ferdig posjonert grøt i pose?! Smaken er som havregrøt skal være, så ikke noe å utsette på det. Den koster lite i innkjøp 5-6 kroner på Rema 1000. Lite søppel, ja fordelene er mange ! Etter å ha spist denne til frokost hver dag i en uke i Femundsmarka er jeg overbevist. Denne blir fast med på tur.

Oppskriften er grei. Du slipper å koke grøten i kjelen, slik som med vanlig havregrøt. Det eneste du trenger å gjøre er å koke opp vann, helle det i en asjett/kopp for så å helle i havregrøten. Du rører bare litt rundt, venter noen få min, så er grøten klar til å spises ! Enklere kan det ikke bli. Hvis man skal tenke på miljøet tar man med posen hjem igjen, eller man kan brenne den på bålet.


Skal man ha en ordentlig kaloriBOMBE på morgenen, kan jeg anbefalle å blande havregrøten med Rett I Koppen sjokoldadedrikk. Ja, det kan høres kanskje kvalmt ut men det smaker faktisk godt! Et tips her er å ikke helle hele sjokoladedrikk posen i med en gang. Ta litt og litt og smak deg frem.

Så til alle dere som bruker lang tid på å måle opp i poser osv før dere drar avgårde håper jeg dette kan være noe. Ta heller turen til butikken og ta med Møllerens Havregrøt på 1 2 3. (har kun sett posene på Rema 1000)


God Tur

5 kommentarer:

 1. Sikkert både god og tilsynelatende praktisk. Dog, noe av sjarmen ved leirlivet blir borte. Kosen med å tilberede maten forsvinner med alle disse pose/rett i koppenvariantene. Og, havregrøt er jo gjort på 3 minutter.

  SvarSlett
 2. Ser poengene dine. Men er jo noen som liker at ting går kjapt unna også, og man slipper å vaske kjelen. Bør bare vaske koppen :) Er jo godt at ikke alle er like :) Men Møllerens havregrøt er jo et suplement til turlivet for de som liker havregrøt.

  SvarSlett
 3. Ser absolutt fordelen med de rett i koppen produktene. Ikke alle som vil være mesterkokk på tur. Men ser definitivt sjarmen med det og. Forresten fin blogg du/dere har. Artig med friluftsblogg fra en eget nærområde...

  SvarSlett
 4. Takk for det Helge ! Følger med på din blogg også ! :)

  SvarSlett
 5. Bra tips! For å slippe oppvask: ha koppen/skåla inni en brødpose, og vreng posen når du er ferdig spist. Ny pose for hver frokost. Fungerer utmerket! :-)

  SvarSlett