tirsdag 8. juni 2010

Tur til Grottene på Skrim !

LØRDAG 5.Juni

I helgen lørdag 5 mai var vi på tur på Skrim. Vi var på nordsiden av Skrim, siden mot Kongsberg. Denne dagen hadde vi også med familiene på tur. Da vi kom opp var vi først å prøvde fiskelykken, uten særlig hell i dette ( fiskekort for en dag 30 kr bom 30 kr). Vi hadde noe napp, men den ville ikke bite ordentlig. Etter fiskingen gikk turen bort til Grotte 2 eller kildegrotta som den også blir kalt.Grotte 2 er en grotte som man ikke kan gå inn i, med mindre man har dykkerutstyr. Som dere ser av bildet må man inn under fjellet for å komme inn i grotten. Vi møtte noen som også var på tur der oppe fra Østfold. En av dem hadde dykket i grotten samme dag og hadde vært hele 160 meter innover i fjellet under vennet. IMPONERENDE ! Denne grotta er ganske lett å finne, ligger ca 70 meter fra veien.
Ved Kildegrotta er det også en grotte like ved. Denne er låst så man kan ikke komme inn. Dette på grunn av skjelde innsekter og funn av beverskjelett. Etter turen til Grotte 2 dro vi tilbake til vannet hvor bilene stod parkert for å fyre litt bål, spise mat osv. Barna lekte med vannet og fanget ørekyte.Etter god mat og drikke, tok vi turen opp i Grotta. Det er ikke langt fra vannet og opp til Grotta. Kanskje 10 minutter rolig gange. I denne grotta som også er gravd ut av vannet renner det vann inn og ned i grotta. Så det er derfor vanskelig å komme seg ned uten å bli våt. Enkelte ganger kan det være vanskelig å komme ned i denne grotta, da det kan være mye vann. Vi var heldige denne dagen, og det var minimalt med vann. Bildet under viser inngangen til grotta.


Det kan virke litt vanskelig å komme ned, men det er kunn inngangen som er "vanskelig" her er det smalt og litt trangt. Når man kommer på innsiden er det etter bare noen få meter full ståhøyde. Når man kommer lenger ned (total lengde kanskje opp til 100 m, usikker) blir det noe smalere, og man må krype litt for å komme helt til enden. I enden kommer man ikke lenger, selv om vannet fosser videre. Da må man gå samme vei tilbake opp igjen. Man kan hvis man vil på andre siden, følge den tørrlagt elva lengre ned og komme ned i en grotte til der. Vi skriver ikke noe mer detaljer om hvordan det er nedover i grotta, vi lar bildene tale for seg.Grunnen til at vi ikke legger ut beskrivelse osv nøyaktig på hvor det er, er at det fort blir ødelagt og folk ødelegger i naturreservatet. Grotta har gjennom flere år blitt mer og mer kjent, og folk har da vært nede i grotta for å ta med seg dryppstein osv hjem. Men er du interessert er det bare å ta kontakt med oss ! Bildene er tatt inne i grotta. Flere bilder vil komme etterhvert ! Enjoy ! ;) Klikk på bildene for å få de større !
Flere bilder fra grotteturen kommer !

2 kommentarer:

  1. Hoho! Min bleike legg som suger til seg all blitzen! :P
    Men like fullt et bevis på at jeg var der, hihi!

    SvarSlett
  2. Hei' Legger lørdag ut på sykkeltur fra kragerø til drammen. Skal forbi skrimfjella og tenkte på å fiske litt på sørsida av fjellet der, styggemann..? Snublet over info om denne grotta og ble ganske gira på å se den. Kommer rett fra fiskeatur på namsostraktene nå og besøkte nord-europas største grotte der - fantastisk! Kunne du ha sendt en nærmere beskrivelse av hvordan jeg finner ingangen, blir jeg svært takknemlig. Hilsen stig bjørge. Stigbj@stud.ntnu.no

    SvarSlett