søndag 6. mai 2012

Kanotur ned Svartåa

Torsdag 3. mai tok vi oss en tur i Espen sin Ally kano. Planen var at vi skulle padle fra Heiavann til Åsrumvannet. Området litter i Larvik/Andebu kommune. Ved Heiavann ligger også en DNT hytte som heter Heisetra. Elven som renner her heter Svartåa, og Svartåa treffer Hagneselva som igjen renner ut i Åsrumvannet. Vi tok oss litt god tid på morgenen og startet ikke selve padlingen før rundt 12. tiden. Vi var ganske sikkre på at padlingen ville gå fint ned til Snappen. Man kan jo heller ikke dra på tur på denne årstiden uten å ta med seg fiskestangen. Fisken ble prøvd i utallige kulper osv. Det kunne også virke som vi traff rett på selve dagen da froskene hadde parringstid. Det krydde av frosker som kvekket nedover hele elven.

Alt gikk som planlagt til vi hadde kommet forbi Snappen. Etter Snappen ble det noen få bæringer. Dette hadde vi egentlig regnet med. Da vi kom lenger ned i elva, et stykke etter Geirastadir, begynte morroa! Her var ikke elven dyp nok til å padle med en Ally kano. Dette resulterte i mye bæringer og trasking og baksing ute i elva. Vi kunne ikke padle ordentlig før vi møtte på Hagneselva.

Alt i alt var det en super tur, selv om det ble mye ekstra mot slutten. Turen er absolutt å anbefalle, men man burde se ann vannføringen i nedre delen av elven før man legger ut på turen. Og man burde kanskje ved lite vann vurdere en kano som tåler å støte borti en del steiner. En kanotur fra Heiavann og ned til Snappen er en enkel manøver.

Angående fiskingen ble det 4 ørreter. Den uoffesielle konkurransen endte Christian : 4 - Espen : 0

Spørsmål ? Ta kontakt !

Film og bilder fra turen kommer iløpet av uken !

2 kommentarer:

  1. Trenger mann noe fiskekort på denne ruta? Tenker da i selve elva og snappenvannet osv nedover svartåå.

    SvarSlett
  2. Jeg mener at det for noen år siden sto bokser med fiskekort ved parkeringen på Heia. Disse er tatt bort å vi så ikke noe om at det var fiskekort i der vi fisket. Så litt på nettet, men fant bare gammle sider at det hadde vært fiskekort her. Mulig det har vært folk å tatt dem bort.

    SvarSlett