fredag 17. februar 2012

På tur med barn !

Det har tatt sin tid, men endelig kommer innlegget og filmen fra sommeren 2011. Dette var første gangen jeg hadde med meg datteren min på tur i telt alene. Hun har også 2 uker bak seg i telt på speiderleir, men det blir noe annet enn å dra i skogen med pappa. Første uken hun lå ute i telt på speiderleir var hun ca 7 måneder.


Turen til Trillemarka sommeren 2011 var en stor suksess! Tuva koste seg hele tiden, og var ikke grinete et sekund! Vi fisket, grillet pølser, laget grøt og spiste såklart gotteri. Jeg var litt spent på om turen ville la seg gjennomføre, men all skapsisen ble skammgjort. Vi hadde snakket masse om at bare pappa og Tuva skulle alene på tur.Noen tips:
 • Sjekk værmeldingen, iallefall på den første turen. Været har mye å si på den første turen. Denne legger også grunnlaget for vidre turer.
 • Snakk med barnet om turen og hva dere skal gjøre. Gjør det barna vil.
 • La barnet ta med noen leker osv som barnet vil ha med.
 • Ikke gå til innkjøp av nytt turutstyr til barnet. Barnehageklær osv fungerer helt supert. Blir det fler turer og barnet er engasjert, så kan man kjøpe.
 • Ikke legg turen for langt avgårde første gangen, ting kan skjære seg og man må fort bryte leir.
 • Man trenger ikke lage mye hokus pokus, mye er gjort med litt vann,pinner osv.
 • Ha en overralskelse eller lignende. I vårt tilfelle: besøk av mamma og besteforeldre dagen etter.De skule hente oss hjem igjen.

Jeg hadde mange diskusjoner i familien ang det at vi skulle dra et stykke fra hytta. Jeg begrunnet dette med at hvis vi lå rundt hytta, var faren for at alt ble spolert stor. Tuva ville da vist at hun bare kunne gått tilbake til hytta hvis det var noe. Og som barn flest er mamma grei å ha i nærheten. Til syvende og sist var alle inneforstått med at vi dro et stykke avsted.

Alt i alt ble det en super tur, og flere turer kommer det til å bli. Tuva spør stadig om ikke vi kan se på filmen om Tuva og pappa i Trillemarka. Jeg kommer til å ha flere innlegg om mine erfaringer om å ha med seg små barn på tur.
Har du spørsmål eller lurer på noe, ta kontakt ! :)


Her kan dere også se film fra turen ----}

3 kommentarer:

 1. Bra film det her ! Ser ut som hun lille koser seg på tur ! Håper det kommer fler innlegg !

  SvarSlett
 2. Flott film:) nydelig jente... Har to prinsesser selv på 2 og 5 år som er godt vant til tur og teltlivets gleder:) hils mor og far. Kristine E

  SvarSlett
 3. Flott film!
  Dyktig jente og dyktig pappa!
  Inspirasjon til flere det der.. :-)

  SvarSlett