Tenkte jeg skulle skrive litt om tanker og erfaringer rundt turen i Trillemarka. For å si det først som sist er dette et sted med fantastisk natur. Her kan man oppleve roen ved et lite kjern til de større vann. Terrenget er veldig varrierende og med lite stier. Faktisk fant vi flere stier som ikke var merket på kartet, men som var merket med farge ute i naturen. Det var derfor vanskelig å følge noen av disse, da vi ikke viste hvor disse førte oss. Vis man går som vi gikk fra sør enden av marka, er dte mye kupert terreng. Vi startet også noen kilometer på utsiden av Marka. Vi kom ikke innenfor grensene før dag 2 på turen.
Terenget er mange steder vanskelig å ta seg frem i. Dette da det er mye småskog og kratt. Innimellom dette lurer også noen bratte skrenter. Men dette er noe av det som gjør turen og opplevelsen spessiell. Turen blir til mens man går, og man følger ikke oppmerket løype til enhver tid. Dette gjør at man kommer på plasser der det kanskje ikke har vært folk på mang mange år.
På høyden rundt toppen Hovsåta er naturen helt annerledes igjen, Her er det nesten fritt for trær og man kan gå friere. Utsikten fra toppen er flott, Her kan man se ned til Rollag osv. Herfra er det også lett og orientere seg videre. Hvis det ikke er dårlig vær, kan man fint se ned til Rollagstjønn. Da det ikke er mye stier, blir veien ned fra høydedragene der etter. Kratt og busker skal paseres og ikke minst ungå og stoppe for mye da fluene er ivrige. I bunn og grunn var det lite med mygg under turen.
Vi vil på det sterkeste anbefalle å ta turen til Trillemarka. Så mye flott natur finner man ikke overalt. Skal man gå flere dager, er det lurt med litt trening først, og passe på at man ikke tar med seg for mye unødvendig i sekken. Man bør også være god til å lese kart. Selv om det er mye veier som fører inn til grensen av Trillemarka.
Overnatting er enkelt i Trillemarka. Det er mange små vann det er mulig å legge seg ved. Under turen fant vi noen gammle leir plasser. Det man må tenke på er om man skal fyre bål eller ikke. Det er ikke lov til å hugge ved til bål i marka. Man kan bruke kvist som har falt ned og medbrakt. De gammle tørrgranene som ellers ville vært ypperlig til bålet er fredet. Dette da de kan inneholde mange rødlisteårter.
Dette var litt info nå, det det er en liten stund siden det har kommet noe ut på bloggen. Det sker mye annet på privaten for tiden, og derfor strekker ikke tiden til for å skrive hele tide. Men vi skal også prøve å gå gjennom listen på det vi hadde med oss på turen og beskrive litt bruken og hvs vi kunne ha latt være hjemme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar