fredag 9. september 2011

Femundsmarka Dag 3

Haugen gård - Røvollen

Vi hadde snakket løst om å ta Femund 2 båten denne dagen. Trangen til å få tatt noen kast å få noe fisk på kroken hadde blitt stor, selv om vi hadde fått tatt noen kast kvelden før. Derfor bestemte vi oss på morgenen om at vi skulle ta båten fra Haugen gård til Røa. Vi sparte oss da for noen kilometer vandring. Det ble en god stund å vente før båten var på vei nordover. Tiden ble brukt til avslappning og nedpakking/tørking av tøy. Mens vi holdt på rundt teltene kom de som hadde ligget nede ved Femund forbi oss. Vi stoppet dem for å snakke litt, det viste seg at de alle var tyskere og kom fra Hamburg distriktet. De fikk noen tips om hvor de burde gå osv av oss. De hadde ikke med seg fiskestenger eller noe, de var bare på "treningstur" og viste ikke helt hvorfor de egentlig valgte Norge.


Etter en stille og rolig båttur kom vi i land ved Røa sammen med flere turfolk. Vi tok det litt rolig, for å slippe å gå i "kø". Noen hundre meter bortover i skogen kom vi til elven Røa. Vi var ikke sene om å omtrent kaste fra oss sekken for å dra frem fiskeutstyret for å teste fisken. Selv om det ikke ble noe her, skal det ikke sies at vi ikke var ivrige i starten. Legger ved en liten filmsnutt fra litt over utløpet av Røavassdraget.



Det ble ikke noe fisk å få i denne kulpen. Vi satte kursen vidre mot Røvollen. Dette er en selvbetjent hytte, men på sommeren er den bemannet i sommermånedene. Dette da det er mye folk som kommer fobi her iløpet av sommeren.På veien hit kom det litt duskregn, uten at det ødela stemingen. På den ene høyden vi gikk på så vi også en stor flott reinsyrbukk. Det virket som om denne var vandt til å se folk og brydde seg ikke stort om at vi var der. Flott var det iallefall å se den! Vi fant oss et supert leirsted nedenfor Røvollen, 3 meter fra Røavassdraget. En helt super plass, og her håpet vi at fisken skulle bite!

Camp ved Røavassdraget


Vann må til, samt tørking av sko.


Femund II ved Røa


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar