tirsdag 8. november 2011

Tekslehogget info og film !

Da har jeg endelig fått vært på Tekslehogget. Dette har vært et lite mål i år. Jeg har vært der oppe flere ganger før, men det er mange år siden. Tidligere i år skrev jeg om Tekslehogget på siden, jeg fikk da en god kommentar. Han hadde hatt en bestefar som var i disse traktene under krigen. Jeg poengterte dengangen at avstanden til Fløtterudsetra, var på ca 4km i luftlinje. Fløtterudsetra var et slippsted under krigen, om med tanke på på at på toppen av Tekslehogget hadde tyskerne lyttestasjon. Det som ble skrevet i kommentaren ovverasket meg enda mer. Han fortale at hans bestfar hadde vært på Grøtterudsetra under krigen og hjulpet til der. Overraskelsen er da at Grøtterudsetra ligger ca 2 km fra Tekslehogget. UTROLIG ! Grøtterudsetra var også slippsted under 2.verdenskrig, her ble ogsp flere fra Milorg holdt skjult under krigen. Helt utrolig!

Bildet viser hvor tett slippstedene ligger til lyttestasjonen på Tekslehogget. Grøtterudsetra (til høyre) og Fløtterudsetra (til venstre)

Litt om selve turen

Selve turen opp til toppen er ikke veldig krevende. Det går sti hele veien opp til toppen. Dette er en tur som passer for de alle fleste. Det er ikke noen veldig bratte partier eller stup. Det er fult mulig å ta med seg familien på tur opp til denne toppen. På toppen er det satt ut en postkasse med bok man kan skrive seg inn i. På klare dager kan man se langt, selv om toppen ikke er høyere enn 721moh. Andersnatten ser man klart og tydelig, ganske særegen topp det også. Jeg mener å huske fra jeg var på toppen for noen år siden at man kan se til Gaustadtoppen også. Jeg tør ikke si fler, i fare for å si feil !Jeg filmet og tok bilder til og fra toppen, som jeg legger ved under.
Hvis du har problemer med/eller vil dra til Tekslehogget er det bare å ta kontakt på friluftsgutta@hotmail.com så skal jeg hjelpe ! Mer info og historie rundt toppen tas imot med TAKK !

Turen opp til toppen tar ca 1 time (ved normal gangfart og et par stopp) Nedover ca 20 min hvis man går litt på.
God Tur !!

Christian


          

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar