torsdag 9. juni 2011

Tekslehogget

Kanskje fjellet egentlig skulle hatt navnet Flåklypa toppen ? Bør ikke mye fantasi til for å se likheter.

Dette er et fjell som er ganske merkelig. Fra siden hvor bildet er tatt ser det ut som at det stiger rett til værs og er bratt på nesten alle kanter. Dette stemmer ikke, da det er flatere på andre siden.
 Fjellet heter Tekslehogget og toppen ligger 721 m.o.h. Det er ikke store høyden, men fra toppen har man en fantastisk utsikt. På dager med fint vær ser man f.eks Gaustadtoppen. Turen opp til toppen er ikke av de værste turene heller. Det går sti hele veien opp til toppen. Den kan være litt bratt enkelte steder, men det er helt trygt å gå opp.

I krigens dager hadde tyskerne stasjonert en lyttestasjon oppe på toppen. Brakka som ble brukt under krigen fikk lov til å stå der frem til utpå 90 tallet. Da ble den brennt ned. Dette da den begynte å bli gammel og man var redd for at den skulle blåse ned.

Det som også er spessielt når man snakker om krigen, er at Fløtterudsetra, som vi var innom på turen til Trillemarka ligger ikke langt fra Tekslehogget. Fløtterudsetra var slipp plass under krigen. Og med tanke på avstanden fra Tekslehogget til Fløtterudsetra er såpass liten er det rart det har gått bra. ( i luftlinje målt på finn.no er avstanden ca. 4.05 km )

Forhåpentligvis blir det en tur opp på toppen av Tekslehogget iløpet av sommeren/høsten. Da vil det komme flere bilder og film fra turen.


Christian

1 kommentar:

  1. Bra side gutter! :-)

    Har bare en liten kommentar til bemerkningen om kort avstand mellom Tyskernes lyttestasjonen på Tekslehogget og slipp-plassen for Milorg på Fløtterudsetra. Men det var bare halve avstanden (2 km) mellom denne lyttestasjonen og myra ved Grøterudsetra hvor bla. min bestefar Christoffer Grøterud var aktivt med på mange flyslipp under 2.-verdenskrig. Grøterudsetra var også en stund skjulested for flere Milorgkarer.

    Ønsker dere en god tur på Tekslehogget senere i sommer! Den kan absolutt anbefales.

    Mvh Stein Kristoffer Grøterud

    SvarSlett