lørdag 29. januar 2011

Utstyr tips !

Jeg tenkte jeg skulle se litt på mulighetene for å ha med seg litt vann på tur. Vann er kanskje det viktigste på tur. Uten vann blir livet tungt, ikke no kaffe osv ;) Tipset jeg tenkte å komme med er poser man kan ha vann i, også kalt vannposer. Her finnes det flere typer, små og store. Et annet alternativ er jo også å bruke vanntette pakkposer.

Problemet med pakkposer er at de er ikke beregnet til å kunne stå selv med vann i. Hvis man f.eks skal ha vann ved siden av bålet vil ikke dette virke. Med mindre man henger opp posen. Det er her vannposene kommer til bruk. Disse kan man hente venn i og la dem stå, uten at vannet renner ut.

Espen og jeg har hver vår. Det er både fordeler og ulemper med begge. Men jeg skal prøve å fortelle litt om begge vannposene.

Helsport vannpose

Denne vannposen blir veldig liten når man pakker den sammen. Man slipper å stappe den inn i sekken. Den er laget slik at pakkposen henger på selve sekken. Den har også liten vekt.
Posen rommer ca 10 liter. Et problem kan være hvis man må fylle posen i et vann. Man må duppe posen opp og ned i vannet flere ganger for å få den til å fylle seg. Er man ved en bekk er dette ikke noe problem. Åpningen kan i noen sammenhenger være liten. Men alt i alt en super pose å ha med på langtur. Liten vekt, liten plass, mye vann !
Eagle Products vannpose
Denne vannposen er en del annerledes enn Helsport sin. Den ganske stor når den er lagt sammen. Nå er det jo også forskjell på hva som er stort og ikke. Det følger med en egen pose til denne også. I motsetning til Helsport sin henger denne posen ikke på. Vekten er ikke mye å snakke om, man vil ikke merke at man har den i sekken. Den går fint ann på presse sammen så den tar enda mindre plass, f,eks på toppen av soveposen. Posen blir som en bøtte når man bretter den ut, og har stor åpning i toppen, akkurat som en bøtte. Posen rommer ca 12 liter. Denne vannposen er også ypperlig på tur !

Kom på i ettertid at jeg skulle ha hatt noe ved siden av posene for at man kunne sett størrelsene, men man finner nok dette på nettet. Evt kan du skrive en komentar så skal vi ta mål.

Konklusjon : Begge to fungerer til sitt bruk, det er bare smak og behag som bestemmer hva man skal velge.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar