mandag 28. mai 2012

Den ensomme rytter

Daglig leder hos Fjellsport.no har satt seg et hårete mål. Han skal sykle Norge på langs! Han sier selv at han er en pessimist, og trenger oppmuntring og støtte underveis. Det kan nok hende når han skriver at hans lengste sykkeltur i år før Norge på langs var på 6mil.


I alle fall anbefaler jeg alle om å like Den ensomme rytterFacebook. Han skriver rapporter hver dag på hvor han har syklet og hva han har gjort i løpet av dagen. Så det gjenstår å se om bildet fra Nordkapp kommer!

Anbefaller alle også en tur innom fjellsport.no sine sider, MYE bra utstyr !
Lykke til !!

lørdag 12. mai 2012

Frokost må man ha !

Før forige sommers tur til Femundsmarka kom jeg over Møllerens havregrøt. Denne måtte såklart testes ut. Hva kunne være bedre enn å ha ferdig posjonert grøt i pose?! Smaken er som havregrøt skal være, så ikke noe å utsette på det. Den koster lite i innkjøp 5-6 kroner på Rema 1000. Lite søppel, ja fordelene er mange ! Etter å ha spist denne til frokost hver dag i en uke i Femundsmarka er jeg overbevist. Denne blir fast med på tur.

Oppskriften er grei. Du slipper å koke grøten i kjelen, slik som med vanlig havregrøt. Det eneste du trenger å gjøre er å koke opp vann, helle det i en asjett/kopp for så å helle i havregrøten. Du rører bare litt rundt, venter noen få min, så er grøten klar til å spises ! Enklere kan det ikke bli. Hvis man skal tenke på miljøet tar man med posen hjem igjen, eller man kan brenne den på bålet.


Skal man ha en ordentlig kaloriBOMBE på morgenen, kan jeg anbefalle å blande havregrøten med Rett I Koppen sjokoldadedrikk. Ja, det kan høres kanskje kvalmt ut men det smaker faktisk godt! Et tips her er å ikke helle hele sjokoladedrikk posen i med en gang. Ta litt og litt og smak deg frem.

Så til alle dere som bruker lang tid på å måle opp i poser osv før dere drar avgårde håper jeg dette kan være noe. Ta heller turen til butikken og ta med Møllerens Havregrøt på 1 2 3. (har kun sett posene på Rema 1000)


God Tur

torsdag 10. mai 2012

Film fra Kanotur i Svartåa

Legger ut filmen fra kanoturen i Svartåa. Vi har planer om en ny kanotur om ikke så veldig lenge. Denne gangen også fra et vann til et annet. Det ble ikke mye film fra da det stod på som værst, men noe ble det iallefall. Turen ble noe kortere enn planlagt. Planen var at vi skulle padle fra Heiavann og ned til Åsrumvannet. På grunn av lite vann enkelte steder i Svartåa, gikk mye av tiden bort til bæring og vassing i elva.

All musikken på filmen er laget av Christian !




søndag 6. mai 2012

Kanotur ned Svartåa

Torsdag 3. mai tok vi oss en tur i Espen sin Ally kano. Planen var at vi skulle padle fra Heiavann til Åsrumvannet. Området litter i Larvik/Andebu kommune. Ved Heiavann ligger også en DNT hytte som heter Heisetra. Elven som renner her heter Svartåa, og Svartåa treffer Hagneselva som igjen renner ut i Åsrumvannet. Vi tok oss litt god tid på morgenen og startet ikke selve padlingen før rundt 12. tiden. Vi var ganske sikkre på at padlingen ville gå fint ned til Snappen. Man kan jo heller ikke dra på tur på denne årstiden uten å ta med seg fiskestangen. Fisken ble prøvd i utallige kulper osv. Det kunne også virke som vi traff rett på selve dagen da froskene hadde parringstid. Det krydde av frosker som kvekket nedover hele elven.

Alt gikk som planlagt til vi hadde kommet forbi Snappen. Etter Snappen ble det noen få bæringer. Dette hadde vi egentlig regnet med. Da vi kom lenger ned i elva, et stykke etter Geirastadir, begynte morroa! Her var ikke elven dyp nok til å padle med en Ally kano. Dette resulterte i mye bæringer og trasking og baksing ute i elva. Vi kunne ikke padle ordentlig før vi møtte på Hagneselva.

Alt i alt var det en super tur, selv om det ble mye ekstra mot slutten. Turen er absolutt å anbefalle, men man burde se ann vannføringen i nedre delen av elven før man legger ut på turen. Og man burde kanskje ved lite vann vurdere en kano som tåler å støte borti en del steiner. En kanotur fra Heiavann og ned til Snappen er en enkel manøver.

Angående fiskingen ble det 4 ørreter. Den uoffesielle konkurransen endte Christian : 4 - Espen : 0

Spørsmål ? Ta kontakt !

Film og bilder fra turen kommer iløpet av uken !